torsdag 28. februar 2013

Akutte tiltak i akutte situasjoner

I bystyrets møte 6. februar, problematiserte SVs Lars Egeland at antallet akuttplasseringer i barnevernet har økt de siste årene. Han ba om at kommunens kontrollutvalg eller fylkesmannen skulle se nærmere på hva dette kommer av, og vurdere om terskelen for å gjennomføre akuttplasseringer utenfor hjemmet har blitt for lav.

Det er riktig at det har vært en økning i antallet akuttsaker de siste årene, til tross for at antallet bekymringsmeldinger har holdt seg relativt stabilt. Det blir imidlertid galt å konkludere med at det nå gjennomføres for mange akuttiltak i barnevernet. Det kan hende vi heller burde snu det på hodet, og være glade for at flere barn i byen vår får den hjelpen de trenger når omsorgen svikter og situasjonen er prekær.

Jeg syns Egeland går vel langt i å antyde at de ansatte i barnevernstjenesten velger akuttplassering som en ”easy way out” når de får vanskelige saker i fanget. Tønsberg er en liten by, men vi sliter likevel med mange typiske storbyproblemer. Det ser vi ikke bare innenfor barnevernet, men også innen rusfeltet. Vi ligger likevel ikke urimelig langt over sammenlignbare kommuner når vi ser på antallet akuttplasseringer i forhold til innbyggertallet. Både Re, Horten og Holmestrand ligger omtrent på samme nivå som oss.

Alle akuttvedtak skal innen 48 timer legalitetskontrolleres av fylkesnemnda. Alle akuttvedtakene som ble fattet i 2012, ble gitt en slik godkjenning. Kommunen fikk også medhold i alle de akuttvedtakene som ble klagebehandlet i fylkesnemnda i fjor. Det er altså lite som tyder på at barnevernstjenesten i Tønsberg i utstrakt grad velger akuttplassering der det ikke er forsvarlig eller formålstjenlig.

Jeg deler likevel Egelands ønske om større satsing på tidlig innsats og forebyggende arbeid som i fremtiden kan redusere behovet for akutt omsorgsovertakelse. KrF gikk derfor sammen med SV i mot å kutte tilskuddet til Omsorgsstasjonen for Barn og Unge – et forebyggende lavterskeltilbud i regi av Kirkens Bymisjon, som har til hensikt å hjelpe familier som opplever vanskeligheter og problemer. Vi nådde dessverre ikke fram da saken var til behandling i bystyret. Det er også viktig at barnevernet har et bredt spekter av tilbud og tiltak å spille på. Alle saker er forskjellige, og alle saker krever individuell vurdering. Jeg tror fagfolkene i barnevernet er bedre egnet enn politikerne i bystyret til å foreta faglige vurderinger om hva som er rett i den enkelte situasjon.

I Utvalg for Barn og Unge har vi nå bedt administrasjonen om å få en bred og grundig gjennomgang av barnevernets drift og virksomhet, og saken skal opp i utvalget i mars. Jeg syns ikke vi skal konkludere på forhånd eller gå inn i saken med et ensidig mål for øyet om å redusere antallet akuttplasseringer. Målet må være å sikre barn og familier i Tønsberg så god hjelp som mulig.  


Innlegg publisert i Tønsbergs Blad 28. februar 2013

1 kommentar:

Anonym sa...

WHITE lÅN
Windsor House, Greville Road,
Bristol, BS3 1LL Storbritannia.
E-post: whiteloans@admin.in.th

Hvite lån er et handelsnavn for Frilanser Financials Ltd, Avondale House,, Middlesex 262 Uxbridge Road, HA5 4HS.
Selskapet Nummer: 07676401.
Data Protection Antall: Z2957996.
CCL Antall: 562464

Vi er spesialister i å finne kort / lang sikt kreditt løsninger for kunder i hast. Instant lønning lån tilgjengelig gjennom denne kontakten kan ordnes på nettet uten depositum på verdifull ressurs.


Det kan noen ganger ta opptil tre virkedager å ha midler ryddet, avhengig av hvem du bank med. De fleste ordinære banker er imidlertid svært rask på slik at du kan få tilgang til midlene.

Vår tjeneste er tilgjengelig for deg på 2% rente. Vi gjør imidlertid mottar provisjon fra lønning långivere og meglere når kundene inngå en forbruker kreditt avtale med dem, etter å ha blitt introdusert via vår tjeneste.

Spesialiserer seg på å tilby:

* Refinance
* Oppussing
* Investment Loan
* Bilen lån
* Gjeld konsolidering
* Business Lån
* Personlige lån
* Internasjonale lån.

Søker om en lønning lån gjennom Hvite Lån kan ikke bli enklere. Bare velge hvor mye du ønsker å låne, og når du har tenkt å betale det tilbake.

Hvis du virkelig erkjenner dette innholdet, er du å sende detaljer informasjon til kontoen neste side.


ENKEL MÅTE Å SØKE.


(1) Fullt navn:

(2) Lånebeløp Needed:

(3) Varighet av Nedbetaling:

(4) Land:

(5) Sivil Status:

(6) Kjønn:

(8) Alder:

(9) Yrke:

(10) Mobile:

E-post: whiteloans@admin.in.th
Tel: +447042035199
KUNDEN CARE
Nyt Online Transfer Services.