torsdag 21. februar 2013

Et tydeligere Frp?


Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg retter kraftig kritikk mot sitt eget parti, og mener de må bli mye tydeligere overfor velgerne. Det er bra! Da vil kanskje flere få med seg forskjellene på de fire partiene på ikke-sosialistisk side i norsk politikk!

For selv om det er mye som forener Høyre, Venstre, Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti, er det også store forskjeller på de fire partiene. Det som forener oss, har gitt oss et felles mål om å bytte ut den rødgrønne regjeringen. Det som skiller oss, bør komme tydelig fram i valgkampen, slik at velgere som ønsker seg et nytt politisk flertall på Stortinget får et best mulig beslutningsgrunnlag når de skal velge hvilket parti de vil gi sin stemme til.

Jeg vil derfor peke på noen områder der Frp skiller seg betydelig fra KrF:
·      
  • Sorteringssamfunnet. En av de viktigste grunnen til at KrF ønsker å bytte ut den rødgrønne regjeringen, er at de er i ferd med å gjøre Norge til et sorteringssamfunn. Menneskeverdet graderes, og det legges opp til at barn med ulike funksjonshemminger skal kunne lukes bort fra samfunnet allerede mens de er i mammas mage. Frp går dessverre like langt som de rødgrønne i å gjøre Norge til et sorteringssamfunn. Det strider fullstendig mot KrFs verdier, menneskesyn og politikk.

  • Miljøet. Frp stikker hodet i sanden og vil ikke erkjenne at kloden lider under menneskeskapte klimaendringer. I KrF ønsker vi å ta forvalteransvaret på alvor, og føre en bærekraftig politikk som tar vare på miljøet for kommende generasjoner.
  •  Bistand. Fremskrittspartiet går til valg på å kutte i bistanden til verdens fattigste. For KrF er det viktig sak å bidra til å løfte flest mulig mennesker ut av nød og fattigdom. Vi trenger målrettet bistand, og alle tiltak som kan heve kvaliteten på norsk bistand er veldig positive. Det å kutte i de økonomiske rammene er ikke en del av løsningen.
  • Alkohol. Frp ønsker en svært liberal alkohollovgivning som åpner for økt tilgjengelig av alkohol både på utesteder og i butikk. I KrF ser vi verdien av en fortsatt restriktiv alkoholpolitikk i Norge. Alkoholen forårsaker store problemer for både enkeltpersoner og samfunn. En restriktiv linje bidrar til å begrense skadene.
  •  Livsvern. Frp sier ja til aktiv dødshjelp. I KrF sier vi heller ja til aktiv livshjelp. Vi vil verne om livet og menneskeverdet fra unnfangelse til naturlig død, og vil heller hjelpe syke mennesker til å få et så godt liv som mulig i den situasjonen de er enn å hjelpe dem til å avslutte livet.
  •  Skatt. Frp ønsker å fjerne formueskatten fullstendig. Det vil innebære at noen av Norges aller rikeste mennesker slipper unna beskatning. I KrF ønsker vi å målrettede skattelettelser. Vi vil fjerne formueskatt på såkalt arbeidende kapital for å styrke næringslivet og sikre arbeidsplasser. Samtidig vil vi opprettholde skatt på personlig rikdom.

Samme dag som Per Sandberg etterlyste et tydeligere parti, var Frp-topp Per Willy Amundsen ute med støtte til FpU-leder Kristian Eilertsen, som forlot en sportsbar i Harstad fordi det var for mange innvandrere der. Han beklaget seg på Twitter over at ”hele asylmottaket okkuperer Metzo i Harstad når det er fotballkamp”. Amundsen sier at han støtter Eilertsen hundre prosent, og at han ville gjort akkurat det samme selv. Jeg vet ikke om utspillet er et ledd i å gjøre Frp til et tydeligere parti, men det er i alle fall fint å få høre litt om hvordan de tenker...

Som sagt – det er mye som forener KrF, Venstre, Høyre og Frp, men det er også store forskjeller. Alle som ønsker seg et nytt politisk flertall i Norge, bør også tenke over hvordan de vil at det nye flertallet skal se ut. Er vi best tjent med en mørkeblå regjering der Høyre samarbeider med Frp, eller bør tyngdepunktet ligge nærmere sentrum i en koalisjon mellom Høyre, Venstre og KrF?
Jeg går definitivt for det siste. 

Jeg oppfordrer alle som ønsker seg et nytt politisk flertall med hjertet på rett plass til å gi sin stemme til KrF ved høstens storingsvalg!  

1 kommentar:

Anonym sa...

WHITE lÅN
Windsor House, Greville Road,
Bristol, BS3 1LL Storbritannia.
E-post: whiteloans@admin.in.th

Hvite lån er et handelsnavn for Frilanser Financials Ltd, Avondale House,, Middlesex 262 Uxbridge Road, HA5 4HS.
Selskapet Nummer: 07676401.
Data Protection Antall: Z2957996.
CCL Antall: 562464

Vi er spesialister i å finne kort / lang sikt kreditt løsninger for kunder i hast. Instant lønning lån tilgjengelig gjennom denne kontakten kan ordnes på nettet uten depositum på verdifull ressurs.


Det kan noen ganger ta opptil tre virkedager å ha midler ryddet, avhengig av hvem du bank med. De fleste ordinære banker er imidlertid svært rask på slik at du kan få tilgang til midlene.

Vår tjeneste er tilgjengelig for deg på 2% rente. Vi gjør imidlertid mottar provisjon fra lønning långivere og meglere når kundene inngå en forbruker kreditt avtale med dem, etter å ha blitt introdusert via vår tjeneste.

Spesialiserer seg på å tilby:

* Refinance
* Oppussing
* Investment Loan
* Bilen lån
* Gjeld konsolidering
* Business Lån
* Personlige lån
* Internasjonale lån.

Søker om en lønning lån gjennom Hvite Lån kan ikke bli enklere. Bare velge hvor mye du ønsker å låne, og når du har tenkt å betale det tilbake.

Hvis du virkelig erkjenner dette innholdet, er du å sende detaljer informasjon til kontoen neste side.


ENKEL MÅTE Å SØKE.


(1) Fullt navn:

(2) Lånebeløp Needed:

(3) Varighet av Nedbetaling:

(4) Land:

(5) Sivil Status:

(6) Kjønn:

(8) Alder:

(9) Yrke:

(10) Mobile:

E-post: whiteloans@admin.in.th
Tel: +447042035199
KUNDEN CARE
Nyt Online Transfer Services.