fredag 1. februar 2013

Ja til kakseskatt?

Stein Erik Hagen vil fjerne formueskatten og erstatte den med en ny ”kakseskatt” som kun rammer de rikeste. Finansminister Sigbjørn Johnsen avviser forslaget, og vil beholde dagens formueskatt. Han er redd rikingene skal slippe for billig unna.

Formueskatten har vært gjenstand for mye diskusjon de siste årene. På høyresiden ønsker man å fjerne den for å stimulere næringslivet og trygge arbeidsplasser. På venstresiden ønsker man å beholde den for å unngå at noen av våre rikeste borgere blir nullskatteytere. I sentrum har KrF lenge fremmet et tredje alternativ; La oss fjerne formueskatten, men kun på arbeidende kapital. Sagt på en annen måte; La oss fjerne skatt på arbeidsplasser, og beholde skatt på rikdom.

Jeg syns det er positivt at Stein Erik Hagen nå sier tydelig at de rikeste skal bidra mer til fellesskapet enn andre. Samtidig er det åpenbart at dagens formueskatt utgjør en belastning for mange bedrifter. I dag må bedriftene betale skatt av alle eiendeler, inkludert maskiner og produksjonsutstyr som er nødvendig for å drive virksomheten. Selv om bedriften går med underskudd og taper penger, må eieren betale formueskatt av det produksjonsutstyret bedriften eier. I verste fall kan en bedrift risikere å måtte ta opp lån når den allerede er i en vanskelig økonomisk situasjon der arbeidsplassene er truet, for å kunne betale formueskatt til staten.

Dette er altså en skatteform som kan få svært uheldige konsekvenser for næringslivet, og som også kan ramme arbeidsplassene. I KrF ønsker vi at folk skal være villige til å investere i verdiskapning og bidra til å skape nye arbeidsplasser for fremtiden. Formueskatten på såkalt arbeidende kapital gjør dette mindre attraktivt, og den vil vi derfor fjerne.

Samtidig mener vi i KrF, i likhet med Stein Erik Hagen, at mennesker med store formuer bør bidra mer til fellesskapet enn andre. Vi ønsker derfor ikke å fjerne formueskatten på personlig rikdom. Vi vil at du skal slippe å betale skatt av gravemaskinen, lastebilen eller fiskebåten, men at du må betale skatt av hytta ved sjøen, luksusbilen i garasjen og pengene i banken.  

Det føles naturlig å oppfordre både Hagen og finansminister Johnsen til å lese KrFs partiprogram. Vi har allerede funnet en løsning som bærer i seg mye av Hagens intensjoner, og som vil styrke næringslivet samtidig som de rikeste fortsatt må bidra til fellesskapet.

1 kommentar:

Anonym sa...

WHITE lÅN
Windsor House, Greville Road,
Bristol, BS3 1LL Storbritannia.
E-post: whiteloans@admin.in.th

Hvite lån er et handelsnavn for Frilanser Financials Ltd, Avondale House,, Middlesex 262 Uxbridge Road, HA5 4HS.
Selskapet Nummer: 07676401.
Data Protection Antall: Z2957996.
CCL Antall: 562464

Vi er spesialister i å finne kort / lang sikt kreditt løsninger for kunder i hast. Instant lønning lån tilgjengelig gjennom denne kontakten kan ordnes på nettet uten depositum på verdifull ressurs.


Det kan noen ganger ta opptil tre virkedager å ha midler ryddet, avhengig av hvem du bank med. De fleste ordinære banker er imidlertid svært rask på slik at du kan få tilgang til midlene.

Vår tjeneste er tilgjengelig for deg på 2% rente. Vi gjør imidlertid mottar provisjon fra lønning långivere og meglere når kundene inngå en forbruker kreditt avtale med dem, etter å ha blitt introdusert via vår tjeneste.

Spesialiserer seg på å tilby:

* Refinance
* Oppussing
* Investment Loan
* Bilen lån
* Gjeld konsolidering
* Business Lån
* Personlige lån
* Internasjonale lån.

Søker om en lønning lån gjennom Hvite Lån kan ikke bli enklere. Bare velge hvor mye du ønsker å låne, og når du har tenkt å betale det tilbake.

Hvis du virkelig erkjenner dette innholdet, er du å sende detaljer informasjon til kontoen neste side.


ENKEL MÅTE Å SØKE.


(1) Fullt navn:

(2) Lånebeløp Needed:

(3) Varighet av Nedbetaling:

(4) Land:

(5) Sivil Status:

(6) Kjønn:

(8) Alder:

(9) Yrke:

(10) Mobile:

E-post: whiteloans@admin.in.th
Tel: +447042035199
KUNDEN CARE
Nyt Online Transfer Services.