fredag 1. februar 2013

På ære og samvittighet?

Jonas Gahr Støre har talt: Norske leger må legge sin egen samvittighet til side, og skal ikke lenger få reservere seg mot å henvise kvinner til abort.

Landets nye helseminister sier at pasientenes rettigheter veier tyngst. Alle pasienter skal ha rett på lik behandling, og pasientrettighetene skal ivaretas uansett hvor i landet man bor. Det er et viktig prinsipp. Men det er langt fra det eneste viktige prinsippet i spørsmålet om reservasjonsrett.

Fastlegen Gunhild Felde er en av dem som bringer andre perspektiver inn i debatten. Til VG sier hun at hun har to pasienter å forholde seg til når det kommer en abortsøkende kvinne inn på hennes kontor; kvinnen, og det ufødte barnet. Hun mener at det ikke bare er kvinnen som har rettigheter. Det ufødte barnet har krav på vern.

Felde er langt fra den eneste som tenker slik. 200 fastleger i Norge har reservert seg mot å henvise kvinner til abort fordi det strider mot deres samvittighet. Flere hundre andre leger støtter dem i kampen for å kunne følge sin egen overbevisning. I 30 år har dette blitt akseptert og respektert, og praksisen har ikke gått på bekostning av kvinnenes rettigheter. Nå får disse legene beskjed om å legge samvittigheten til side – eller bytte jobb.

Jeg syns det er flott at vi har leger i Norge som er reflekterte og bevisste i forhold til det ufødte liv. Mange av dem har en klar oppfatning av at samfunnsoppdraget deres handler om nettopp å hegne om livet. Det står respekt av den kampen de kjemper mot norske helsemyndigheter.

Det er nok mange som er skuffet over Jonas Gahr Støres holdninger, men det bør ikke være spesielt overraskende at en helseminister fra Arbeiderpartiet følger en slik linje. Da er det mer overraskende at han nå får støtte fra Høyre. Meningstvang har ikke pleid å stå høyt i kurs i det partiet. Jeg vil derfor oppfordre Høyre til å tenke seg om én gang til før de tar et endelig standpunkt i saken – og det senest før de etter planen inntar regjeringskontorene i september. Hvis de ikke snur, vil jeg oppfordre verdibevisste Høyre-velgere til å tenke seg om én gang til før de velger stemmeseddel.

Det er kanskje på tide å kjenne litt på samvittigheten?

1 kommentar:

Anonym sa...

WHITE lÅN
Windsor House, Greville Road,
Bristol, BS3 1LL Storbritannia.
E-post: whiteloans@admin.in.th

Hvite lån er et handelsnavn for Frilanser Financials Ltd, Avondale House,, Middlesex 262 Uxbridge Road, HA5 4HS.
Selskapet Nummer: 07676401.
Data Protection Antall: Z2957996.
CCL Antall: 562464

Vi er spesialister i å finne kort / lang sikt kreditt løsninger for kunder i hast. Instant lønning lån tilgjengelig gjennom denne kontakten kan ordnes på nettet uten depositum på verdifull ressurs.


Det kan noen ganger ta opptil tre virkedager å ha midler ryddet, avhengig av hvem du bank med. De fleste ordinære banker er imidlertid svært rask på slik at du kan få tilgang til midlene.

Vår tjeneste er tilgjengelig for deg på 2% rente. Vi gjør imidlertid mottar provisjon fra lønning långivere og meglere når kundene inngå en forbruker kreditt avtale med dem, etter å ha blitt introdusert via vår tjeneste.

Spesialiserer seg på å tilby:

* Refinance
* Oppussing
* Investment Loan
* Bilen lån
* Gjeld konsolidering
* Business Lån
* Personlige lån
* Internasjonale lån.

Søker om en lønning lån gjennom Hvite Lån kan ikke bli enklere. Bare velge hvor mye du ønsker å låne, og når du har tenkt å betale det tilbake.

Hvis du virkelig erkjenner dette innholdet, er du å sende detaljer informasjon til kontoen neste side.


ENKEL MÅTE Å SØKE.


(1) Fullt navn:

(2) Lånebeløp Needed:

(3) Varighet av Nedbetaling:

(4) Land:

(5) Sivil Status:

(6) Kjønn:

(8) Alder:

(9) Yrke:

(10) Mobile:

E-post: whiteloans@admin.in.th
Tel: +447042035199
KUNDEN CARE
Nyt Online Transfer Services.