onsdag 27. februar 2013

Veien ut av fattigdom

Arbeiderpartiets Kristian Erling Hansen mener kontantstøtten bidrar til økt fattigdom i Norge, og advarer derfor mot et regjeringsskifte etter valget i september. Samtidig roser han den rødgrønne regjeringen for sin vellykkede kamp mot fattigdom de siste åtte årene.Det er nok mange som husker Kristin Halvorsens løfte før valget i 2005; Fattigdommen skulle utryddes med et pennestrøk. Det virket nok for godt til å være sant, men vi var mange som likevel ønsket henne lykke til og virkelig håpet at hun skulle klare det. Resultatet har dessverre blitt at barnefattigdommen i Norge har økt under det rødgrønne styret. Kristian Erling Hansen er fornøyd, men det er nok mange, både i og utenfor regjeringen, som skulle ønske at de rødgrønne hadde lyktes bedre.

Jeg er enig med Hansen i at arbeid er en vesentlig del av nøkkelen for å få bukt med fattigdommen. Det blir likevel søkt å hevde at fattigdommen vil øke dersom vi legger til rette for at de foreldrene som ønsker det kan velge å jobbe mindre i en periode mens barna er små. Ved å styrke kontantstøtteordningen, kan vi tvert i mot gjøre de økonomiske konsekvensene mindre for dem som av ulike grunner ønsker å prioritere mer tid med barna sine. 
Fattigdom er et komplekst problem som krever sammensatte løsninger. I KrFs alternative statsbudsjett for 2013, fremmet partiet noen forslag som uten tvil kunne bidratt til å redusere fattigdommen i Norge. Vi vil øke bevilgningene til rus- og fattigdomstiltak med over 1,5 milliarder kroner. Vi vil innføre en nytt barnefradrag i skatten på 5.000 kroner per barn, som et målrettet tiltak mot barnefattigdom. Vi vil heve de veiledende sosialhjelpssatsene og ta barnetrygd og kontantstøtte ut av grunnlaget for sosialhjelp, slik at de barnefamiliene som har minst, får mer. Og vi vil mer enn doble engangsstønaden ved fødsel og adopsjon, slik at unge foreldre uten opptjente permisjonsrettigheter får bedre muligheter til å klare seg.

Jeg håper at kampen mot fattigdom vil stå høyt på prioriteringslista uansett hvilken farge regjeringen får etter valget i september. Hansen poengterer at vi vet hva vi har med den rødgrønne regjeringen, men at vi ikke vet hva vi får med en eventuell ny regjering. Jeg vil oppfordre alle som er i tvil om hva de får ved å stemme KrF, om å lese partiets utkast til program for kommende storingsperiode. Det gir en grei pekepinn om hva vi går til valg på. Det gir også et tydelig løfte om at KrF er et parti som ikke har gitt opp kampen mot fattigdom. En regjering med et solid innslag av gult, vil bli en regjering med en solid innsats for fattigdomsbekjempelse både i Norge og utenfor landegrensene. Samtidig vil vi legge til rette for økt valgfrihet og fleksibilitet for barnefamiliene. Derfor vil vi ikke fjerne kontantstøtteordningen, men tvert i mot styrke den. 

Tilsvar til Arbeiderpartiet - publisert i Tønsbergs Blad onsdag 27. februar 2013

1 kommentar:

Anonym sa...

WHITE lÅN
Windsor House, Greville Road,
Bristol, BS3 1LL Storbritannia.
E-post: whiteloans@admin.in.th

Hvite lån er et handelsnavn for Frilanser Financials Ltd, Avondale House,, Middlesex 262 Uxbridge Road, HA5 4HS.
Selskapet Nummer: 07676401.
Data Protection Antall: Z2957996.
CCL Antall: 562464

Vi er spesialister i å finne kort / lang sikt kreditt løsninger for kunder i hast. Instant lønning lån tilgjengelig gjennom denne kontakten kan ordnes på nettet uten depositum på verdifull ressurs.


Det kan noen ganger ta opptil tre virkedager å ha midler ryddet, avhengig av hvem du bank med. De fleste ordinære banker er imidlertid svært rask på slik at du kan få tilgang til midlene.

Vår tjeneste er tilgjengelig for deg på 2% rente. Vi gjør imidlertid mottar provisjon fra lønning långivere og meglere når kundene inngå en forbruker kreditt avtale med dem, etter å ha blitt introdusert via vår tjeneste.

Spesialiserer seg på å tilby:

* Refinance
* Oppussing
* Investment Loan
* Bilen lån
* Gjeld konsolidering
* Business Lån
* Personlige lån
* Internasjonale lån.

Søker om en lønning lån gjennom Hvite Lån kan ikke bli enklere. Bare velge hvor mye du ønsker å låne, og når du har tenkt å betale det tilbake.

Hvis du virkelig erkjenner dette innholdet, er du å sende detaljer informasjon til kontoen neste side.


ENKEL MÅTE Å SØKE.


(1) Fullt navn:

(2) Lånebeløp Needed:

(3) Varighet av Nedbetaling:

(4) Land:

(5) Sivil Status:

(6) Kjønn:

(8) Alder:

(9) Yrke:

(10) Mobile:

E-post: whiteloans@admin.in.th
Tel: +447042035199
KUNDEN CARE
Nyt Online Transfer Services.