fredag 30. august 2013

En stemme til de stemmeløse



Usikker på hva du vil bruke stemmen din til? 
Bruk den på noen som trenger den!

Barn som opplever omsorgssvikt
KrF vil styrke barnevernet. Kapasiteten i dagens barnevern er for dårlig, og det finnes barn i Norge i dag som ikke får den hjelpen de trenger. Vi trenger et nasjonalt barnevernløft, og vi må sørge for at vi får på plass nok fosterhjem. Det er viktig å skaffe barnehageplass til alle som ønsker det, men det er enda viktigere å skaffe alle barn et trygt hjem å vokse opp i. 

Stoffavhengige
KrF ønsker en rusomsorg som tar sikte på å gjøre mennesker rusfrie. Mange ideelle organisasjoner gjør en fantastisk innsats for rusmisbrukere, men har trange kår under det rødgrønne styret. I tillegg ønsker vi en fortsatt forsvarlig og solidarisk alkohol- og skjenkepolitikk.

Mennesker med psykiske lidelser
Psykiske helsetjenester har gjennom mange år blitt nedprioritert i helsevesenet. KrF ønsker en ny, nasjonal opptrappingsplan med øremerkede midler til psykisk helse. I tillegg må vi tenke forebyggende og styrke skolehelsetjenesten.

Fattige i Norge...
De aller fleste har det godt i Norge, men det finnes noen som faller utenfor. KrF ønsker en offensiv satsing for å bekjempe barne- og familiefattigdom i Norge.

...og i andre land
Som et av verdens rikeste land, mener KrF at vi har en moralsk forpliktelse til å bidra til å løfte mennesker i andre land ut av nød og fattigdom. Dette må gjøres både ved målretted bistand, og gjennom handelsavtaler som kan bidra til vekst i de aller fattigste landene.

Annerledesbarna
De som har Downs syndrom, alvorlig sykdom eller på andre måter skiller seg fra normalen. Sterke samfunnskrefter ønsker å legge til rette for systematisk å luke bort slike barn før de blir født. Det strider mot KrFs verdier. Vi mener at alle mennesker har lik verdi og lik rett på liv, og vi ønsker et samfunn med plass til alle.

Hvis du ikke har bestemt deg for hva du vil bruke stemmen din på 9. september, så kan du jo vurdere å bruke den på mennesker som virkelig trenger den.

Godt valg! 

Ingen kommentarer: