fredag 29. april 2011

Smertelig utsettelse

Av økonomiske grunner vil rådmannen i Tønsberg utsette byggingen av nytt rådhus i minst to år. Ordfører Petter Berg syns utsettelsen er smertelig.

Jeg forstår godt at ordføreren syns utsettelsen er kjedelig . Samtidig er det nok andre forhold i kommunen som smerter meg enda mer.

Kommuneøkonomien er stram, og det er nødvendig med betydelige kutt i årene som kommer. Når budsjettøksa løftes til hugg, er det politikerne som må ta den tunge oppgaven med å prioritere mellom ulike viktige og mindre viktige saker.

Vi vet at vi i Tønsberg har en nybygd sykehjemsavdeling på Eik som kommunen ikke har råd til å drifte. Vi vet at enkelte elever i skolen med spesielle behov ikke får den nødvendige oppfølgingen på grunn av knappe ressurser i PP-tjenesten. Vi vet at flere funksjonshemmede må klare seg uten tilbud om brukerstyrt personlig assistanse, og vi vet at den lokale barnevernstjenesten trenger mer ressurser for å oppnå full behandlingskapasitet. I tillegg vet vi at Kirkens Bymisjon i hver eneste budsjettrunde må kjempe for kommunal støtte til sitt arbeid blant byens rusmisbrukere.

Det kan være vanskelig å prioritere, og det er selvfølgelig kjedelig at vi ikke får det nye rådhuset på plass så fort som vi skulle ønske. Sett i lys av de andre utfordringene vi står overfor i kommunen, er utsettelsen likevel til å leve med.

Ingen kommentarer: