fredag 3. juni 2011

Høyre for høyrefolk

Dagens meningsmåling i Tønsbergs Blad er ikke hyggelig lesning for KrF. Med 2,9 prosent oppslutning, ligger vi an til å få kun én representant i bystyret.

Vi kan kanskje trøste oss med at feilmarginene er store i slike målinger (opptil 5,9% i følge TB), men tendensen er uansett tydelig. Petter Berg er mer populær enn noen gang, og KrF mister antakeligvis mange velgere over til Høyre.

Det er kanskje ikke så rart at Petter Berg er populær blant velgerne. Han er en hyggelig mann som representer byen og kommunen på en strålende måte, han oppleves ryddig og redelig, og han representerer et parti som stort sett er til å stole på. I alle fall for høyrefolk.

Men for de av oss som egentlig ønsker mer KrF-politikk, er det nok en dårlig idé å stole på Petter Berg og Høyre.

For kan vi stole på at Høyre vil prioritere støtte til Kirkens Bymisjon og andre organisasjoner som driver arbeid blant byens rusmisbrukere? Kan vi stole på at Høyre vil føre en ansvarlig ruspolitikk?

Kan vi stole på at Høyre vil prioritere viktige oppgaver innen skole, helse og eldreomsorg fremfor råflotte, kommunale nybygg? Kan vi stole på at Høyre vil prioritere gode miljøløsninger og jobbe for å innføre en tikroners bybuss med løpende avganger? Kan vi stole på at Høyre vil jobbe for flere ungdomsklubber og for å styrke det rusfrie arbeidet blant barn og unge i Tønsberg?

Svaret en nok nei. Dette er saker KrF går til valg på. Ikke Høyre.

I følge dagens meningsmåling ligger KrFs innflytelse i bystyret an til å bli halvert etter valget. Det er dårlige nyheter for alle som ønsker å sette menneskeverdet i sentrum, også i lokalpolitikken i Tønsberg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Anders,

Hvis dette er viktige saker for deg, kanskje du burde heller melde deg inn i høyre så du kan få muligheten til å være med å sette dagsorden i et politisk parti som vil ha muligheten til å få til de endrigene du ønsker deg.

Andreas

Anders sa...

Hei Andreas!
Hvorfor melde seg inn i Høyre når man ønsker KrF-politikk? Da er det vel mer naturlig å jobbe for at KrF skal få størst mulig innflytelse!

I Tønsberg har Høyre og KrF samarbeidet godt de siste årene. KrF har fått gjennomslag for mange viktige punkter i sin politikk - dels gjennom flertallssamarbeidet med Høyre og Frp, men noen ganger på tvers av Høyres stemmer og med støtte fra opposisjonen.

KrF er best på KrF-politikk. Vi skal fortsette å jobbe frem de gode løsningene i Tønsberg også de fire neste årene, men da er vi avhengige av at de som ønsker vår politikk faktisk velger å gi sin stemme til oss i september.